{{ loadingMsg }}

FAQ

Vanliga frågor och svar

Hittar du inte ett svar på ditt problem, var vänlig kontakta oss.

Arrangörer

Generella frågor

Kostar det något att använda Tickville?

Tickville kostar ingenting att använda. Du registrerar dig gratis och kan därefter skapa hur många evenemang du vill.
När du säljer en biljett tar vi en avgift på 3.5% + 10kr, men det finns inga avgifter om ditt evenemang är gratis.
I biljettavgiften har vi bakat in kostnaden för kortbetalning samt administration - det finns alltså inga dolda avgifter!
Premiumanvändare kan även använda sig utav PayPal som betalmetod. Där gäller priset 3.5% + 7kr

Hur får jag ut mina intäkter?

Vid försäljning går dina intäkter direkt in på ditt Payson-konto. Har du inget Payson-konto kan du registrera ett konto gratis hos Payson. Du kan när som helst ta ut dina pengar till valfritt konto utan att behöva kontakta oss.

Vad innebär ett premiumkonto?

För dig som arrangerar 2 eller fler evenemang per månad rekommenderar vi vårt premiumkonto. Du som arrangör sparar pengar och får samtidigt tillgång till tjänstens alla verktyg. Du kan enkelt uppgradera ditt konto till Premium för fr 695kr / månad*.

*Priset avser Tickville Premium i perioden 12 månader. Andra priser gäller för övriga perioder.

Basic Account Premium Event Premium Account
Pris Gratis 1295kr fr 695kr /mån
Avgift per gratis biljett 0kr 0kr 0kr
Avgift per såld biljett 3.5% + 10kr 3.3% + 7kr 3.3% + 7kr
Evenemang 1
Scanna biljett
Skicka biljett
Excel-exportering
Designa evenemangssida
Egen URL
Extern boknings-widget
Reklamfritt evenemang
Ändra deltagarlistan
24/7 Personlig support

Hur uppgraderar jag mitt konto till premium?

Under Mitt konto i menyn hittar du fliken "Uppgradera konto". Efter att du har valt period får du möjlighet att betala med antingen kreditkort eller banköverföring. Efter avslutat köp uppgraderas ditt konto automatiskt.

Mina evenemang

Deltagarlistan

Var hittar jag deltagarlistan till mitt evenemang?

I listan över dina evenemang klickar du på knappen "Hantera deltagare & biljetter" under det tillfälle du är intresserad av. Här hittar du både deltagarlistan samt en rad andra verktyg.

Varför kan jag inte ta bort vissa bokningar?

Du kan endast makulera de bokningar som antingen är gratis eller de som du själv har skickat ut (Förbetald biljett). Detta är för att kunna säkerställa biljettköparen emot eventuella bedrägerier.

Vad betyder biljettikonen framför vissa namn?

Detta indikerar att biljetten är Förbetald vilket innebär att den har skickats direkt till kunden - antingen som förbetald biljett eller som fribiljett.

Skapa evenemang
Varför kan jag inte radera vissa tillfällen och biljettyper?

En biljett-typ eller ett tillfälle som har fått bokningar går inte att radera - detta i ett användarvänligt syfte. Om biljetten är gratis kan du gå in på tillfällets deltagarlista och makulera de bokade biljetterna och därefter radera biljetten.

Scanna biljetter

Med mobilen

För att snabbt och smidigt lösa in biljetter vid evenemanget kan du använda dig utav vår mobilapp Tickville Box Office som går att ladda ned gratis från App Store eller Google Play. Med appen kan du enkelt scanna dina besökares biljetter vid evenemanget och samtidigt få full kontroll på deltagarlistan med enkla verktyg.

Manuellt

Det är även möjligt att lösa in biljetter manuellt med hjälp av bokningsnummret som finns på varje biljett. I listan över dina evenemang klickar du på det tillfälle du vill börja lösa in biljetter för och därefter klickar du på fliken "Lös in biljett". När du börjar skriva in bokningsnummret i textrutan dyke det upp en lista med förslag på matchande biljetter för att du snabbt ska kunna välja det bokningsnummer som stämmer och därmed också slippa att skriva in hela nummret.

Biljettköpare

Bokning

Börja boka

För att boka en biljett till ett evenemang väljer du först ett tillfälle i rutan till höger. Finns endast ett tillfälle, har vi valt detta åt dig automatiskt och du kan gå direkt till att välja biljetter. Därefter får du möjlighet att välja vilka biljetter du vill ha samt hur många av respektive typ.

Uppgifter och köpvillkor

När du har valt tillfälle och biljetter kommer du till nästa steg där du skriver i dina uppgifter samt godkänner våra köpvillkor. Kontrollera din bokning så att det stämmer. Om du vill börja om kan du klicka på avbryt. Vänligen kontrollera även din email då det är dit som vi sedan skickar dina biljetter efter genomfört köp.

Betalning

Efter att du angett dina uppgifter tas du externt till en säker sida hos Payson för att betala dina biljetter. Kontrollera din bokning och dina uppgifter innan köp.

Biljett

Efter köp/bokning

När du har köpt eller bokat din biljett skickar vi ett email med en QR-kod (streckkod) samt ett bokningsnummer till den adressen som du angav vid bokningen. Vissa mailklienter döljer bilder som finns i email och du måste därmed ställa in din klient att tillåta bilder för att kunna se QR-koden. I ditt email finns även en direktlänk till din biljett där även ett kvitto på hela din bokning finns.

Om du vid bokningen valde att även få din biljett på SMS skickar vi även ett meddelande innehållandes ditt bokningsnummer som du visar upp vid evenemanget.

Borttappad biljett

Har du tappat bort din biljett kan du smidigt gå in på evenemangssidan där du köpte biljetten och hitta länken som heter Förlorat din biljett? i botten på sidan. När du följer länken blir du efterfrågad att ange den email du angav vid bokning så att vi kan skicka biljetten till dig igen. Inga extra kostnader tillkommer.

Ta med biljetten till evenemanget

Du behöver inte skriva ut biljetten för att ta med den till evenemanget, det finns smidigare och mer miljövänligare sätt. Här under listar vi hur du kan gå till väga:

Öppna mailet med QR-koden och bokningsnummret direkt i mobilen.

Öppna länken till din biljett med QR-koden och bokningsnummret direkt i webbläsaren i din mobil.

Fota biljettens QR-kod och bokningsnummer med din mobil och visa upp

Notera bokningsnummret och visa upp.

Om ovanstående alternativ inte är möjliga kan du alltid skriva ut biljetten från länken du fick med i mailet när du bokade.

Avboka biljett

För att avboka en biljett klickar du på avboka-knappen som finns längst ned på ditt kvitto, dvs på länken till din biljett som du fick med i mailet efter bokning.
Observera att endast biljetter till gratisevenemang kan avbokas på detta sätt. Vill du avboka en biljett där betalning redan genomförts rekommenderar vi att du kontaktar den ansvariga arrangören. Kontaktinformation finns brevid arrangörens namn på bokningssidan.